Посвята

2015-02-10

З метою прийняти учнів 1-го класу до лав читачів шкільної бібліотеки; розкрити значення книги в житті людини; викликати інтерес до читання; показати цінність бібліотеки; виховувати бережне ставлення та любов до книги. /Files/images/IMG_1471.jpg

10 лютого 2015 року в приміщенні міської бібліотеки було проведено захід для учнів 1-Б класу Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 «Посвята першокласників у читачі». У підготовці до заходу приймали участь учні 4-Б класу. Разом з працівниками бібліотеки та класоводом Найдою А.Г. вони показали невеличку виставу за участю казкових героїв. /Files/images/IMG_1487.jpg

Завідувач бібліотеки наголосила, що книга і читання – важливі чинники для формування духовної особистості. Книга – чудове надбання людства, наш кращий порадник і друг, вірна супутниця життя. Вона допомагає найкраще зрозуміти навколишню дійсність, вивчити досвід старших поколінь. І нам потрібно пам’ятати настанову видатного педагога В.О. Сухомлинського про те, що «читання як джерело духовного збагачення не зводиться до вміння читати; з цього вміння воно тільки починається ...».

У гості до малят завітала добра Королева Книг. Вона розповіла діткам про важливість читання та про дотримання правил бережливого ставлення до книг. Маленькі читачі показали хороші знання українських народних казок та казок народів світу, правильно відповідаючи на запитання вікторини.

Наприкінці виступу всі склали ОБІЦЯНКУ СПРАВЖНЬОГО ЧИТАЧА.

Також для нових читачів була проведена екскурсія по бібліотеці. Під час екскурсії діти ознайомились з поняттям бібліотека, бібліотекар, читальна зала. З цікавістю розглядали дитячі книжечки, гортали сторінки, дивилися ілюстрації до творів. Учні ознайомилися з правилами збереження книги, правилами поведінки в бібліотеці.

Читачами бібліотеки в цей день стали 29 першокласників.
Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi