• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урок Мужності, присвячений Дню Перемоги. 3-А клас.

Урок Мужності, присвячений Дню Перемоги. 3-А клас.

2016-05-06

Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги.

Травень… Цей місяць розпочинається буянням садів, що наче вбралися у святкові білі сукні. Все радіє весні, яка ось-ось привітає на своєму порозі літо.

/Files/images/2015-16_nr_vesna/IMG_4.jpgА ще…приносить травень-молодець відчуття свята і пам’яті, пошани тому, що відбулося саме в травні в далекому 1945 році.

І яка б річниця визволення нашої країни від німецько-фашистських загарбників не наступала, думка про те, що саме травневої ночі змовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгожданний, вистражданий, оплачений дорогою ціною мир, бентежить душу. І саме тому, щоб про це не забували, учнями 3-А класу на чолі з керівником Махинею Світланою Іванівною, в міській бібліотеці був організований та проведений Урок Мужності, присвячений Дню Перемоги.

/Files/images/2015-16_nr_vesna/IMG 63.jpgМета екскурії: виховувати любов, повагу, турботу до тих, хто відстояв свободу і грізні роки Великої Вітчизняної війни, гордість за свій народ, шанобливу пам’ять про історичне минуле. Формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його героїчного минулого.

/Files/images/2015-16_nr_vesna/IMG_48.jpgНа цьому заході бібліотекарі познайомили дітей із книжками про Велику Вітчизняну Війну. Учні уважно слухали про героїчні подвиги ровесників. Подивились, підготовану працівниками бібліотеки, презентацію. Але і самі школярі підготували вірші та зачитали їх для всіх. Іващенко Ілля, Свинаренко Катерина «Ніхто не забутий», Воробець Уляна «Вклонімося героям», та Соня Петрова написала власний вірш «Пам’ять».

Дуже вразив учнів круглий стіл, зроблений бібліотекарями. Де були представлені книги про Велику Вітчізняну Війну, а особливо зацікавила Книга пам’яті. У ній можна прочитати про загиблих Героїв, дізнатися про місце та обставини смерті, дані про нагороди, а також про місця поховання. Героїв можна знайти у списках силових відомств, де вони служили, або на карті України, де зображена кількість загиблих з різних областей. Діти шукали своїх родичів, які загинули у роки війни.

/Files/images/2015-16_nr_vesna/IMG_8.jpgНа прикінці заходу Світлана Іванівна підкреслила: «Діти, нехай у вашій пам’яті назавжди залишиться цей урок мужності. Будьте вдячними за нашу вільну Батьківщину. Ми провели цей урок щоб не згасала пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче; не будьте байдужими до сторінок історії, яку гортає життя».

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi